Suomalaisesta sisusta kertova kirja julkaistiin venäjäksi

Skrollaa alas

Helsinkiläisen toimittajan ja valokuvaajan Joanna Nylundin uutuuskirja Sisu – suomalaisen sisun salaisuudet julkaistiin tiistaina Venäjällä. Kansainvälistä huomiota keränneessä kirjassa perehdytään suomalaiseen sisuun ja siihen, miten sen avulla voi elää merkityksellisempää ja onnellisempaa elämää.

Kirjan mukaan sisu kuvaa asennetta, johon kiteytyy rohkeus, sitkeys, lujuus ja periksiantamattomuus. Vaikka suomalaiset ovat aikanaan antaneet sisulle nimen, se on universaali ominaisuus ja kaikkien ulottuvilla.

Alun perin englanniksi ilmestyneen Sisu-kirjan venäjänkielisen version on julkaissut Bombora, joka on Venäjän suurimman kirjakustantamon Eksmon non-fiction -kirjallisuuteen keskittyvä tytäryritys. Sisu-kirja kirja on jatkoa Bomboran julkaisemalle pohjoismaisesta elämäntyylistä kertovalle kirjasarjalle, jossa ovat aiemmin ilmestyneet mm. tanskalaisesta hyggestä ja ruotsalaisesta lagomista kertovat kirjat.


Kirjan julkaisutilaisuus järjestettiin Suomen Moskovan suurlähetystöllä. Suomalaisesta sisusta ja Sisu-kirjasta olivat paikalla keskustelemassa Suomen suurlähettiläs Mikko Hautala, Bomboran toimitusjohtaja Ramil Fashutdinov ja kirjailija Joanna Nylund.

”Me suomalaiset emme ole halunneet ylpeillä tästä ”meidän” jutusta, mutta siihen olisi kyllä syytä. Elämme sellaisia aikoja, että sisusta oppiminen ja sen hyödyntäminen arjessa olisi aiheellista myös Suomen rajojen ulkopuolella”, Nylund sanoo.

Joanna Nylund on Helsingissä asuva freelance-toimittaja, kääntäjä ja valokuvaaja. Hän on opiskellut englannin filologiaa ja asunut Skotlannissa. Sisu – suomalaisen sisun salaisuudet on hänen esikoiskirjansa.

Kuvat: Bombora Books/EKSMO

Kirjailija Joana Nylund ja suurlähettiläs Mikko hautala.
Bombora-kustantamon Sisu-kirjan julkaissut tiimi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *